Premi Sambori

Triptic Sambori 2012 (novetat)

 

Sambori a les Illes 2012

Aquest curs el Moviment d’Escoles Mallorquines, conjuntament amb la Fundació Sambori, convocam el Premi Sambori de Narrativa Escolar a les Balears.

BASES DEL PREMI SAMBORI 2012

Per tal de promoure i difondre l’ús literari del català dins l’àmbit educatiu, el Moviment d’Escoles Mallorquines juntament amb la Fundació Sambori ha decidit convocar i impulsar el 3r Premi Sambori, adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària. Es regirà d’acord amb les següents bases:
1. El concurs serà de creació literària, i el treball podrà anar acompanyat d’il·lustracions que també seran avaluades.
2. Les obres seran en català, originals, i de tema lliure.
3.L’extensió màxima serà de:
Batxillerat individual ……………………………….5 pàgines
Primer i segon cicle d’ESO individual ………….4 pàgines
Tercer cicle de Primària. Individual ……………3 pàgines
Segon cicle de Primària d’aula ………………….5 pàgines
Primer cicle de Primària d’aula ……………….. 10 pàgines
Educació Infantil d’aula …………………………..10 pàgines
Professorat……………………………………………5 pàginesEn Educació Infantil la modalitat serà d’aula. Es poden utilitzar un màxim de 10 cartolines o fulls amb una grandària màxima de 50X65 cm. si es pensa fer un format de llibre. Es valorarà la intervenció dels alumnes, tant en el text com en les il·lustracions i presentació final del treball. Es podrà adjuntar una explicació metodològica, pedagògica, didàctica… sense oblidar que es tracta d’un premi de literatura.
A Primer i Segon cicle de Primària, la modalitat serà d’aula. Es poden utilitzar un màxim de 10 fulls al Primer cicle i 5 fulls al Segon cicle, amb una grandària màxima de 30x42cm (dinA3) si es pensa fer un format de llibre. Es valorarà la intervenció dels alumnes, tant en el text com en les il·lustracions i la presentació final del treball. Es podrà adjuntar una explicació metodològica, pedagògica, didàctica… sense oblidar que es tracta d’un premi de literatura.

4. Els treballs es presentaran amb una lletra Arial en cos 12, o bé manuscrits. En Educació Infantil, els textos seran sempre manuscrits pels alumnes, tot i que podran aparèixer altres cal·ligrafies, d’adult o d’ordinador, per fer-los més llegibles.
5. A la modalitat de professorat i podràn participar tots els mestres d’infantil, primària i secundaria de les Illes Balears.
5. Tots els treballs hauran d’anar acompanyats del full de participació, degudament complimentat, adjunt a aquestes bases. I no s’escriurà ni el nom del participant ni el del centre en el treball original.
6. El Moviment d’Escoles Mallorquines i la Fundació Sambori es reserven l’opció de publicar els treballs premiats.

7.El termini de presentació serà el dia 30 de març de 2012.
8.  Els treballs que no compleixin íntegrament aquests requisits seran desqualificats.
1a fase: CENTRES
1. El profressor/a procurarà que el treball de l’alumnat es faci a l’aula i, en tot cas, el guiarà i revisarà perquè assoleixi un nivell d’expressió i correcció ortogràfica adequat a cada nivell.
D’entre tots els participants a l’aula, el/la professor/a elegirà un màxim de tres treballs.
2. El professorat de cicle o departament escollirà tants treballs com aules participants hi hagi a cada cicle.
3. El/la responsable de centre lliurarà els treballs seleccionats acompanyats del full de participació i de l’acta de centre adjunts a aquestes bases, degudament complimentats, als següents llocs: Mallorca Obra Cultural Balear (Can Alcover – Espai de cultura. C/ San Alonso, 24, 07001 Palma); Menorca (C/ Domingo Savio 10, 2n C, Ciutadella 07760); Eivissa i Formentera Institut d’Estudis Eivissencs (C/ Pere Francés 1r, 2a, apartat 578, Eivissa).
4. L’organització agrairà que, en cas que hi hagi treballs seleccionats passats a l’ordinador, ens enviïn l’arxiu a l’adreça escolesmallorquines@gmail.com indicant en l’assumpte el nom i cognoms de l’alumne/a.
5. El termini de presentació serà el 30 de març de 2012.2a fase: ILLES
1. Els treballs s’agruparan per cicles: Educació Infantil, Primer, Segon i Tercer Cicle de Primària; Primer i Segon cicle d’ESO i Batxillerat.

2. El jurat de l’illa seleccionarà un màxim de tres treballs per cicle, excepte a l’Educació Infantil on hi haurà un seleccionat de cada edat. I aquests passaran a la fase final.
3. Els originals no seleccionats en la fase Illes podran ser recollits fins al 30 de juny de 2012 a la seu corrresponent.
3a fase: FINAL
1.Entre tots els guanyadors i guanyadores de la fase Illes s’atorgaran dos premis per categoria, que seran guardonats amb una menció honorífica i material escolar.
El primer premi de cada cicle modalitat individual serà distingit amb una activitat lúdica i cultural per al guanyador o la guanyadora més dos acompanyants. La modalitat d’aula serà premiada amb material escolar. La modalitat professorat serà premiada amb un obsequi.
2. El jurat estarà integrat per professionals de les associacions i entitats col·laboradores, i serà nomenat per Escoles Mallorquines.
3. El lloc i el dia de l’acte de lliurament dels Premis Sambori s’anunciarà a la nostra pàgina web: https://escolesmallorquines.wordpress.com/
– Els treballs del professorat no seguiran aquest procés, sinó que directament es poden enviar a Escoles Mallorquines, sense haver de passar per les fases anteriors.


4 Respostes per a “Premi Sambori”

 1. Maria Estelrich 20/02/2012 a 3:27 pm #

  Serveix un treball de recerca que fan els alumnes de 5é sobre cultura?Ens interessa participar però disposam de poc temps.

 2. Maria Estelrich 20/02/2012 a 3:30 pm #

  Quan començà els premis i qui va ser Sambori?

 3. escolesmallorquines 21/02/2012 a 7:58 am #

  Ja podeu entregar els vostres relats.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Trobada 2012 « Escolesmallorquines - 20/02/2012

  […] Premi Sambori […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: